Якісне маркування м’яса та птиці. Підбір маркіраторів
Особливості маркування м’яса та птиці
Необхідність маркування м’яса та птиці виникає як при донесенні інформації виробнику, так і для процесу транспортування та обліку продукту. У разі маркування залишається безпосередньо у різних видах упаковки. Якщо ми говоримо про невеликі фермерські господарства, то тут простежується маркування саме на самому продукті, а не упаковці, за допомогою харчового чорнила. При великих виробництвах використовують маркування як на первинній упаковці, так і на вторинній.
Для підбору якісного маркувального обладнання варто враховувати насамперед особливості упаковки та обсяги виробництва. Маркіратор повинен бути повністю синхронізований з роботою товарної стрічки, щоб усунути випадки шлюбу друку.
Підбір маркіратора
Розглянемо, які ж маркіратори найкраще підходять під види упаковки для м’яса та птиці:
Тип пакування |
Краплеструменевий маркіратор |
Термоструминний маркіратор |
Лазерний маркіратор |
Харчова оболонка |
Так |
|
|
Лоток |
Так |
|
Так |
Вакуумна оболонка (термозбіжна плівка) |
Так |
|
Так |
Пакет |
Так |
|
Так |
Картонна коробка |
Так |
Так |
Так |
Банки (металеві та скляні) |
Так |
|
Так |
Великі короби |
Так |
Так |
Так |
Як бачимо, для оптимальної і хорошої друку під кожну упаковку варто вибирати певний тип маркатора. Можна використовувати, припустимо, термоструминний маркіратор для нанесення друку на металеві та скляні банки, властивості маркатора дозволяють це зробити, але з урахуванням характеристик роботи краплеструминного маркатора, це буде більш витратно. Більш того, таким чином багато функцій термоструминного маркатора будуть простоювати, адже він налаштований на друк високої якості та дозволу. Лазерний друк так само добре впорається з такою поверхнею і залишити довготривалий друк, який не пошкодиться за різних умов зберігання та транспортування. Тому важливо також враховувати окупність маркувального обладнання та його задіяність у виробництві. Немає сенсу вибирати дороге обладнання, якщо вам необхідно залишати лише маркування дат і партії і навпаки, якщо ви хочете залишати логотип за допомогою маркування, або задіяти маркатор у різних процесах, варто звернути увагу на сучасні універсальні моделі. Вони допоможуть відразу вирішити кілька завдань і усунуть необхідність купівлі кількох маркіраторів для різних процесів.
Таким чином, вибравши більш підходящий маркіратор, ви не тільки зможете залишати якісне маркування на упаковках м’яса та птиці, але й оптимізувати весь процес виробництва.
Якщо ж ви не можете зробити вибір, компанія Marking надає послуги з продажу та оренди маркувального обладнання та допоможе підібрати найкращий варіант саме для ваших умов виробництва.