Устаткування для маркування напівфабрикатів

Особливості маркування напівфабрикатів

Практично всі напівфабрикати (заморожені фрукти, овочеві суміші, м’ясо, риба тощо) зберігаються і транспортуються за низьких температур і високої вологості, що ускладнює процес маркування. Необхідно не тільки підібрати правильний спосіб маркування, але і вологостійке чорнило, якщо воно використовується в маркіраторі.

Деякі виробники віддають перевагу маркуванню за допомогою етикеток. Але метод вважається витратним навіть для друку основної інформації, крім маркування лотків із напівфабрикатами, де необхідно розмістити багато основної інформації.

І так, напівфабрикати упаковуються в лотки з верхньою плівкою, картонні упаковки, плівка та саше. Навіть для першого варіанту, виробник намагається залишити основну інформацію – термін придатності, номер партії і так далі на упаковці. Етикетки виглядають привабливо, але:

мають високий рівень витрат;
є складнощі у нанесенні етикетки – коли стрічка закінчується або заїдає, доводиться міняти весь лоток;
необхідно враховувати клейовий шар етикетки при низьких температурах та високій вологості;
для упаковки різного розміру може знадобитися різний розмір етикеток та друку на них.

  • При великому виробництві витрати на маркування, можливо, і не помітні, але проблематичність нанесення відіграє велику роль, адже саме дрібні деталі можуть затримувати виробничий процес. То який маркіратор вибрати для напівфабрикатів?

Устаткування для маркування напівфабрикатів

Давайте розглянемо види маркування та їх переваги на окремих типах упаковки:

  • Картонні коробки, саші:

 – лазерний;
 – краплеструминний;
 – термоструминний.

Тут необхідно відштовхуватися від типу та обсягу інформації, яку ви залишатимете маркуванням. Лазерні та краплеструминні маркіратори підійдуть для швидкого друку дат, тексту, номера партії, штрих-кодів тощо. Тобто для нанесення простої текстової інформації.

Термоструминний маркіратор відмінно підійде для друку високої роздільної здатності – логотипи, коди різних форматів, кольорового високоякісного друку.

плівка та лотки з верхньою плівкою:

Для друку на самому лотку піде лазерний маркіратор, він акуратно нанесе маркування, яке не зітреться під впливом вологи та перепадів температури. На плівці можна розмістити маркування за допомогою етикетки, або краплеструминного принтера.
Варто пам’ятати, що струменеві маркіратори не варто використовувати на вже замороженій продукції, оскільки це зашкодить сопло маркатора і погано позначиться на якості друку.
Компанія Marking пропонує багато рішень маркування, які можна розглянути і для друку на напівфабрикатах різного типу.

Уточнити вартість
×
Обратная связь
×
ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!