Особливості маркування кондитерських виробів

Маркування кондитерських виробів

При всій різноманітності кондитерських виробів та необхідних норм для маркування, є достатня кількість рішень у виборі обладнання, яке допоможе оптимізувати процес виробництва. Що необхідно враховувати при виборі маркувального обладнання і в чому можуть виникнути труднощі:

  • тип упаковки – для кондитерських виробів їх досить багато, важливо при виборі та встановленні враховувати крихкість матеріалу упаковки;
  • розміри виробу – цей фактор важливий при маркуванні невеликих виробів на виробничій стрічці, необхідне правильне налаштування роботи маркатора, щоб друк був на потрібному місці та необхідного розміру;
  • різноманітність асортименту – найчастіше виробництво кондитерських виробів має великий асортимент, тому необхідно вибирати більш універсальний маркиратор, який впорається з усіма завданнями відразу;
  • умови на виробництві – вологість, відсоток зважених частинок цукру в повітрі, температурні умови – це також важливо для якісного друку при виборі маркатора.

Особливу увагу варто приділити типу упаковки, адже тут йдеться про первинну тару, яка може бути досить різноманітною за своєю щільністю. Розглянемо, який тип маркатора найбільш практичний для кожного типу упаковки:

Тип пакування для кондитерських виробів

Тип маркіратора

Картонні упаковки/коробки

  • Краплеструменевий ;
  • Термоструминний;
  • Лазерний

Обгорткове пакування

  • Краплеструменевий ;
  • Термоструминний;
  • Лазерний

Пакети (гнучка упаковка)

  • Краплеструменевий 

Мішки

  • Краплеструменевий ;
  • Лазерний

Спеціальні упаковки

  • Краплеструменевий ;
  • Лазерний

Короба

  • Термоструминний

Який маркиратор вибрати?

Як бачимо у таблиці вище, це основні універсальні типи маркувального устаткування. Є також великоносимвольні маркіратори для друку на великих коробках, термотрансферні, які працюють за рахунок перенесення чорнила на гнучку упаковку та інші види. Але це більш специфічне обладнання, яке не може використовуватися в широкому спектрі роботи. Тому вибирати варто із більш універсальних моделей. Струменеві маркіратори відмінно впораються з будь-якою поверхнею, навіть гладкою, а лазерний маркіратор допоможе залишити довговічний друк на більш твердій та гнучкій упаковці.

Компанія Marking допоможе визначиться з вибором маркувального обладнання для кондитерських виробів, з урахуванням усіх ваших вимог та умов роботи виробництва.

Уточнити вартість
×
Обратная связь
×
ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!